Saturday, May 28, 2011

Abang Tertipu!


Lain orang,lain ragam. Inilah cerita terbaru di Facebook. Terkena pulak kat member baik wa. Nak tak nak terpaksalah wa ceritakan, so that it can be a lesson learned for everyone.

Like i said earlier,segalanya bermula diFacebook. Si lelaki, biasalah..nampak aweks hot skit kat facebook terus je nak add.tanpa berfikir panjang. tapi bila wa tengok profile pic minah tu pun...meleleh beb! memang cun nak mampos. ala-ala japanese model gitu...so wa sikit pun tak salahkan si lelaki tu nak add. yela...mamat tu pun single mingle, tengah kehausan cinta..waakakaka.

to make it short, bercintalah si malaun dua ekor nih. bagai nak rak ok. wall facebook diorang, dah macam channel 115 astro yang orang chatting semua orang boleh tengok tuh...tu tak campur twitter lagik. kira macam cinta transparent abis la diorang nih. so sweet...si lelaki dipanggil abang, si perempuan dipanggil ami. si ami dah beria ajak abang ni kawin. sampai sanggup nak draw her own money and asked abang to masuk meminang ok! si abang pun macam dah naik syok sebab yelah, siapa tanak perempuan yg almost perfect...muka cantik, kerja doctor, rumah kete semua lengkap lar. yang takde boyfriend..sebab katanya, si ami ni tak pernah bercinta dengan lelaki..yang hado bercinta dgn perempuan je! tu yang macam kemaruk semacam!

masuk minggu ke-2. wa dah macam rasa pelik. kenapa gambar kat facebook minah tu takleh nak view. yang hado sekeping gambo profile dia tu...tu ok lagi..bila dia tukar gamba lain plak..semua nak pose ala-ala model. wa tanya la mamat abang tu...nape awek ko gambar seketul je dari arituh?misteri abisss.....! mamat tu jawab, oooh..dia nak savekan gambar2 dia untuk aku je...terbaik,wa fikir bagus la pompuan nih..sayang sungguh kat abang dia tuh...

wa tak tahu la apa kes, tetiba mamat abang tu sudah marah...dia cakap rahsia dah terbongkar...wa tanya la pasal apa...dia cakap..pasal awek ami dia tu. ooohh..dalam hati wa, sure best giler nih sebab wa memang dah rasa awek ami dia tu penipu.

abang pun bukak cerita, ekceli awek ami tu bukan seperti didalam gambar2 yg di postkan kat facebook sebelum nih.awek ami ni orang lain. abang sudah tertipu! hmm....yang lagi hangin tuh sebab lepas dah kantoi menipu, dia masih ada attempt untuk menipu lagi...kalau nak citer..memang sampai subuh pun tak cukup! Orang cakap tak sedar-sedar diri! Pas dapat tahu cite..kiteorg pun buat la penyiasatan ala-ala CSI. nak tahu apa sebenarnya masalah minah ni. After almost a few days, terjawablah segalanya. wa dapat buat satu conclusion je pasal minah ni..

SHE IS A PSYCHOPATH

Bukan nak mulut jahat, tapi inilah realiti......wa rasa minah ni memang tak layak untuk diberi kemaafan sebab dia sendiri tak pernah nak maafkan dirinya sendiri. Dan untuk sidia, kalau dia membaca, silalah bertaubat...tengok cermin (cari yg beso sikit k) and ask yourself, sampai bila lu nak idup macam ni? kalau fizikal tak perfect, orang masih boleh terima...tapi kalau semuanya dah horror morror...muka hodoh, hati busuk, sapa-sapa pun will reject lu la minah.


To all, this is the girl yang memula abg tu add di facebook n after kantoi, dia mengaku ini step momnya.....



nama sebenar pemilik gambar ini - Dawn Yang, famous actress and blogger in Singapore!


ABANG SUDAH RASA TERTIPU....


and this, is the REAL girl behind all this beautiful lies......



nama facebooknya, Ashnia J Henrich , saiko terkenal di Facebook!!


ABANG PENGSAN !



inilah dia abang nya aka faizal aswad.

My advise, berhati-hati memilih kawan. di luar mahupun di laman media sosial! its not safe now...!


till i blog again,
BM

19 comments:

faizal said...

terbaik bro.....dush!!!

Caca said...

Kui kui kui..aku lagi lawa!

sharifah aishah said...

mmg ramai penipu n prasan bagus skang ni... hahahahaha..

EVANSDAIRIES said...

huhuhu!so confius...

Lya` said...

maaf..ade bukti ke citer anda ni ek?klu ade g la slow talk setel sesama..sorry sy masuk cmpur tp gmbr ats tue kwn sy..bkn nk keruh kn keadaan tp nk baikki..=)

ABIL said...

Omg..aku pun terkena la neh?! Sib bek wa tolaks...ya Allah..

farra razlin said...

lya - yup ada bukti.kalau dia ur friend. u je la yang cakap suruh dia berhenti.sebab apa yg dia buat sekarang ni,menipu sana sini.sangat tak elok ok.takut nanti karma.

abil- nasib baik u tersedar.dah ramai sebenarnya mangsa dia. yang terbaru,dia guna gambar lain and tukar citer lain...

Cik farra said...

dear. . tak elok la macam tu. . . pls bagi bukti kukuh k. . dont simply post like this. . i dont believe it sebab nia seorang girl yang baik. . .

tasuka_kakashi said...

hadoi hadoi biorrr btol ini cer...........????hehehhehehe

lyidia_kuit said...

betul ke? mcm x cye je? jgn buat crta dosa tau................

lyidia_kuit said...

biar betul?....jgn buat cte dosa tau........

farra razlin said...

Cite ni happened to my best friend, bukan rekaan. Tade masa say a nak reka cerita. ;)

danny slumbers said...
This comment has been removed by the author.
danny slumbers said...

mmg pn u olsss die mmg x leh pakai dlu nk usha aku sib baik bkn taste aku malas nk lyn hurmm hati die lg busuk dr bangkai, klu ader perkataan lbh keji dr keji tu la yg plg sesuai tuk die.. kwn2 pn semua blah x hengen nk kwn ngn die.. kwn baik aku pn terkono gak ngn die... elok lah muka da la haup pangai pn harammm

apachee said...

bkn minah sorg ni jer psiko...rmai lg....melampau giler la...

apachee said...

hahahha....rmai lg pempuan psiko kt luar tuh....tp yg ni memg melampau giler la..kok ye pn edit sket2 sudahhhh...

elly said...

terbaik~~

Adam Azis said...

haha!! nice entry beb.. for sure citer ni i x rasa 1 rekaan sebab.. haissss!! malas la nk citer, pendek kata aku pown terkena jugak ler kowt!! OMG! alahaiii nia, nice gurl actually cuma "imaginasi" berdrama swastanya sgt tinggi!!

..::Dr. Miera::.. said...

reply on comment adam azis above... hehehe adam azis tu abg saye.. dan saye menyokong 300% ape yg abg saye katakan... dia ni mmg tak pernah serik... member abang awak tu... just not the first victims jer.. kehkehkeh~